Bekenden uit het netwerk van de zelfmoordterrorist uit Manchester, Salman Abedi, lopen mogelijk nog vrij rond. Dat zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zondag, nadat het dreigingsniveau was afgeschaald door grote vooruitgang in het onderzoek.

De politie liet weten een groot deel van het netwerk achter de bomaanslag te hebben opgepakt. Zondag werd een veertiende persoon aangehouden en ook op zaterdag werden twee mensen opgepakt. Door de terreurdaad bij een concertzaal kwamen maandag 22 mensen om het leven.

Gevraagd tijdens een interview op de BBC-televisie of sommigen uit het netwerk nog vrij rond lopen, zei Rudd: "Potentieel. Het is een lopende operatie. Er zijn elf mensen aangehouden, maar de operatie loopt nog steeds op volle kracht."

De politie heeft zaterdag ook een foto vrijgegeven van Abedi, een 22-jarige Brit met Libische ouders, gemaakt op de dag dat hij zichzelf opblies in de Manchester Arena.

Abedi was bekend bij de Britse inlichtingendiensten, maar Rudd weigerde te zeggen wat ze precies over hem wisten. Media meldden dat mensen die Abedi kenden, zich al vijf jaar geleden zorgen maakten over hem en zijn opvattingen.

Zo verliep de aanslag in Manchester
120
Zo verliep de aanslag in Manchester