Speciale antiterreureenheden van de Belgische politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigjarige terreurverdachte gearresteerd.

De Franstalige televisiezender RTL meldde eerder dat de man zichzelf zondag wilde opblazen tijdens de EK-voetbalwedstrijd van België tegen Hongarije, op een plek waar fans de wedstrijd zouden volgen op een groot scherm. Het Federaal Parket heeft dat zaterdag weersproken.

Volgens het parket waren er geen plannen voor een aanslag en werden tijdens de huiszoeking in Verviers geen wapens of explosieven aangetroffen. Het parket maakte later op de dag bekend dat de jonge terreurverdachte de Belgische Arnaud C. is.

Ook in Doornik werd een terreurverdachte opgepakt, bevestigde het Federaal Parket. Beide verdachten werden meegenomen voor verhoor en aangehouden. De twee worden verdacht van deelname aan een terroristische groepering, dan wel als dader of mededader.

Verviers

Volgens VTM Nieuws kunnen de verdachten niet gekoppeld worden aan bestaande terrorismedossiers en is er mogelijk sprake van een nieuwe terreurcel. In Verviers bij Luik rolde de politie begin vorig jaar een terreurcel op. Die groep zou onder leiding hebben gestaan van Abdelhamid Abaaoud, die betrokken was bij de terreuraanslagen in Parijs in november en kort daarna werd doodgeschoten door de Franse politie.

In Brussel werden dit weekeinde twee evenementen afgelast vanwege terreurdreiging. De anti-Sabam Street Rave en Brxsel Jardin gaan niet door, op last van lokale autoriteiten. Voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije zondag heeft Brussel geen extra maatregelen genomen.