De openingsdag van het proces rond de terreurcel van Verviers, die maandag in België van start is gegaan, is na korte tijd geschorst. 

De terreurverdachten, die aanslagen zouden hebben beraamd in naam van Islamitische Staat, hebben door de gevangenisstakingen in België te weinig tijd gekregen om met hun advocaten te overleggen.

Twee verdachten, Marouane El Bali en Souhain El Abdi, kregen daarom extra tijd voor overleg. De zitting is voor onbepaalde tijd geschorst, meldt Het Laatste Nieuws.

Het proces draait om de terreurcel in Verviers, die in januari 2015 werd opgerold na een grootschalige antiterreuractie. De betrokkenen worden ervan verdacht bezig te zijn geweest met het plannen van een aanslag.

Bij het vuurgevecht dat ontstond bij een van de huiszoekingen in Verviers kwamen twee verdachten om het leven. Zij hadden het vuur geopend op de speciale eenheden van de federale politie.

Van de zestien verdachten waren er slechts zes aanwezig bij het proces. Negen personen zijn nog voortvluchtig. Eén van hen zou uit Nederland afkomstig zijn.

Video: Geweerschoten tijdens antiterreur-operatie in Verviers (2015)

Geweerschoten tijdens antiterreur-operatie in Verviers
Geweerschoten tijdens antiterreur-operatie in Verviers