Een deel van de vertrekhal van het vliegveld Zaventem in Brussel gaat vanaf zondag weer open.

Dat bevestigen bronnen aan VTM Nieuws.

Zondag zal er een openingsceremonie zijn. Daarna kunnen de passagiers van de drie vluchten van zondagmiddag inchecken. Vanaf maandag worden alle check-ins voor de vluchten verdeeld over de vertrekhal en de tijdelijke constructies.

“Zondag is een belangrijke dag in het herstel van Brussels Airport. Dan gaan de deuren van de vertrekhal weer open voor passagiers. Dat dit mogelijk is in minder dan 40 dagen na de aanslagen, is zonder meer een technische en operationele krachttoer die een grote inspanning heeft gevergd van honderden mensen", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Speciale hal

Op 3 april vertrokken de eerste vliegtuigen weer van het vliegveld na de aanslagen in Brussel. Dit ging via een speciale vertrek- en aankomsthal. 

De veiligheidsmaatregelen werden op het vliegveld flink aangescherpt. Reizigers konden alleen met de auto of de taxi naar de luchthaven en alleen zij mogen de vertrek- en aankomsthal binnen.

Aanslag

Op dinsdagochtend 22 maart deden zich twee explosies voor op de Brusselse luchthaven. Kort daarna wordt Brussel opnieuw opgeschrikt door een krachtige explosie: dit keer bij metrostation Maalbeek, in het hart van de Belgische hoofdstad. Bij de aanvallen kwamen 32 mensen om en raken tientallen mensen gewond.