Precies vier weken na de bloedige terreuraanslagen in Brussel verblijven er nog 44 slachtoffers van deze aanslagen in het ziekenhuis. Van hen liggen 24 op de intensive care. 

Dat maakte het zogenoemde Crisiscentrum dinsdag bekend op een persconferentie.

Op 22 maart bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem. Een derde deed dit in een metrostel ter hoogte van metrostation Maalbeek. 32 mensen kwamen om en meer dan driehonderd mensen raakten gewond.

Nog niet alle gevonden lichaamsdelen zijn geïdentificeerd. De autoriteiten hopen dat DNA-analyses deze week definitief uitsluiting gaan geven.

"We wilden er zeker zijn dat er geen bijkomende slachtoffers gevonden werden en dat er geen lichaamsdelen van daders vermengd raakten met lichaamsdelen van slachtoffers", aldus een woordvoerder van de federale politie.

Aanwijzingen

Belgische terreurbestrijders zeggen aanwijzingen te hebben dat Islamitische Staat opnieuw strijders naar Europa, en specifiek ook naar België, heeft gestuurd om aanslagen te plegen. 

Volgens Belgische media acht het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) de kans op een aanslag in België dan ook nog steeds reëel.

Video: Aanslagen in Brussel: De meest indrukwekkende beelden