De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden na een melding van een 'verdachte situatie' blijft woensdag vastzitten. 

Waarom de man precies werd aangehouden, wil de marechaussee nog altijd niet zeggen. Het onderzoek gaat woensdag verder en gekeken wordt of de man iets ten laste wordt gelegd. Een woordvoerder van de marechaussee verwacht woensdag met meer nieuws naar buiten te treden. 

Rond 21.30 uur werd de man aangehouden bij het busplatform van Schiphol Plaza. Het gebied werd afgezet en zwaarbewapende agenten bewaakten het afgezette terrein. Rond 1.30 uur, in de nacht van dinsdag op woensdag, werd het gebied weer vrijgegeven.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht de bagage van de verdachte, maar vond geen gevaarlijke stoffen. De situatie had geen gevolgen voor het vliegverkeer, liet een woordvoerder van luchthaven Schiphol aan NU.nl weten. 

Video: 'Bagage verdachte Schiphol ongevaarlijk'

Leiden

Ook op Leiden Centraal werd rond 22.00 uur een 'verdachte situatie' gemeld, aldus een woordvoerder van de politie Haaglanden. Vanwege die situatie is een trein stilgezet. Het bleek echter een valse melding over verdachte omstandigheden.