Het Belgische Openbaar Ministerie wil niets zeggen over het mogelijke doelwit in Frankrijk dat de terroristen die toesloegen in Brussel eigenlijk op het oog zouden hebben.

Volgens de Franse krant Libération heeft de vrijdag opgepakte Mohamed Abrini verklaard dat de terreurgroep eigenlijk wilde toeslaan tijdens het EK voetbal, dat vanaf juni in Frankrijk wordt gehouden.

''We geven geen commentaar over eventuele doelwitten", aldus een woordvoerder van het OM.

Het federaal parket meldde afgelopen weekend dat de aanslagplegers zich opgejaagd voelden en daardoor hun explosieven vervroegd opbliezen in Brussel. Dat kwam doordat het onderzoek ''met grote stappen vooruitging'', aldus het parket.

Arrestaties

Abrini was een van de zes terreurverdachten die vrijdag op diverse plaatsen werden opgepakt. Daarvan zijn er twee weer vrijgelaten. Een van de andere arrestanten is Osama K. Justitie zegt dat hij is geïdentificeerd als de tweede man die aanwezig was bij de aanslag op het metrostation Maalbeek. Hij wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terreurbeweging en van terroristische moorden.

De overige arrestanten Hervé B.M. en Bilal E.M. worden beschuldigd van het helpen van Abrini en K. Ze zijn beschuldigd van lidmaatschap van een terreurorganisatie en medeplichtigheid aan terroristische moorden.

Bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek op 22 maart kwamen 32 mensen om. In Parijs stierven 130 mensen door de terroristische aanslagen.

Video: Mogelijke arrestatie terreurverdachte Abrini