Een zesde terreurverdachte is vrijdagavond opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. 

Volgens de Vlaamse zender VRT gaat het om Bilal El Makhoukhi, een man uit Brussel die ruim een jaar geleden werd veroordeeld in het proces over Sharia4Belgium.

Makhoukhi vertrok in 2012 naar Syrië, maar verloor daar een been en keerde terug naar België. In het Sharia4Belgium-proces kreeg hij vijf jaar cel, waarvan drie voorwaardelijk. De straf was volgens de VRT onlangs afgelopen.

Het is niet duidelijk welke rol hij bij de aanslagen in Brussel zou hebben gespeeld.

Camerabeelden

Het parket in België maakte vrijdag al bekend vijf verdachten van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs en Brussel te hebben gearresteerd. Het gaat onder anderen om de Belgische terreurverdachten Mohamed Abrini en Osama K.

Of Abrini de derde man (met hoedje) was die te zien is op camerabeelden van voor de aanslagen op luchthaven Zaventem, is nog niet zeker. De autoriteiten proberen dat momenteel te bevestigen.

Osama K. had in metrostation Pétillon in Brussel kort contact met Khalid El Bakraoui, die zich opblies in het metrostation Maalbeek. Hij blijkt de verdachte te zijn waar de politie naar op zoek was die zich in de metro zou hebben bevonden kort voor de aanslag daar. 

Volgens De Standaard is K. een Zweed.

Video: Camerabeelden van mogelijke dader