De uitlevering van terreurverdachte Salah Abdeslam aan Frankrijk vindt pas over enkele weken plaats. Dat zegt zijn advocaat Sven Mary donderdag.

Abdeslam is donderdag voorgeleid aan de Belgische raadkamer. Het Belgisch federaal parket zou Abdeslam langer in België willen houden om hem te ondervragen over de inval in Vorst in maart, meldt VTM Nieuws.

Bij de politieactie werd een terreurverdachte doodgeschoten. Later werd bekend dat de vingerafdrukken en dna-materiaal van Abdeslam waren aangetroffen in het appartement.

Video: Abdeslam moet nog ondervraagd worden over inval in Vorst

Hij wist zeer waarschijnlijk te ontkomen tijdens de politieactie. Een aantal dagen later werd hij alsnog opgepakt in een huis in Molenbeek.

Het federaal parket wil Abdeslam ook extra ondervragen over de aanslagen in Brussel. Hij is officieel nog niet verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek op 22 maart. 

Parijs

De rechter had vorige week besloten dat hij mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Daar wordt hij in verband gebracht met de aanslagen in Parijs in november vorig jaar.

Het federaal parket liet woensdag weten dat de exacte datum en plaats van de uitlevering geheim zal blijven. Dat is vanwege ''evidente veiligheidsredenen". Het parket wil de overdracht pas bevestigen als die heeft plaatsgevonden.

Overigens zegt Abdeslam dat zijn aandeel bij de aanslagen in Parijs, waarbij 130 mensen omkwamen, klein was. Hij zou alleen hotels en auto's hebben geregeld. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud waren de echte leiders.