De Belgische premier Charles Michel ziet in de recente terreuraanslagen in Brussel geen reden de hoofdstedelijke politie te reorganiseren. 

Sinds de aanslagen klinkt de roep om een fusie van de zes verschillende korpsen in de Belgische hoofdstad steeds luider, maar Michel voelt daar niets voor.

''Ik ken geen taboes'', zei Michel in een zaterdag afgedrukt vraaggesprek met de krant Het Laatste Nieuws. ''Maar ik heb niet de indruk dat er in Zaventem twee bommen zijn ontploft omdat Brussel zes politiezones telt. Ik hou niet vast aan structuren als hun meerwaarde niet bewezen is. (...) Maar vandaag lijkt zo'n aanpassing mij geen prioriteit."

De minister-president ziet ook van een staatshervorming het nut niet. Hij vindt dat de prioriteit op dit moment ligt op de werking van de instellingen zoals ze nu bestaan. "Zij die denken dat een nieuwe staatshervorming alles zal oplossen, vergissen zich." De eerste minister verwacht meer heil van de maatregelen die zijn regering heeft voorgesteld. 

Woensdag stemde een speciale Kamercommissie Terreurbestrijding in met een aantal anti-terreurmaatregelen. Die moeten onder meer nachtelijke huiszoekingen mogelijk maken en gegevens uit telefoontaps en databanken toegankelijker maken. Het delen van informatie tussen de verschillende Belgische veiligheidsinstanties zou daarmee moeten verbeteren. 

Aanslagen

In Brussel zijn dinsdag 22 maart aanslagen gepleegd op de luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek. Daarbij zijn 32 doden gevallen.