Terreurverdachte Salah Abdeslam wil zo snel mogelijk worden uitgeleverd en samenwerken met de Franse autoriteiten. Dat heeft zijn advocaat donderdag laten weten.

Frankrijk vroeg de Belgische autoriteiten al om uitlevering van Abdeslam de dag na zijn arrestatie eerder deze maand.

De zitting over de uitlevering is uitgesteld tot donderdagmiddag omdat Abdeslam nog verhoord moest worden door een federaal procureur. De rechters hebben tot vrijdag de tijd om te beslissen over de uitlevering.

Eerder liet Abdeslam nog weten niet uitgeleverd te willen worden aan Frankrijk. "We hebben ons verzet tegen de uitlevering aan Frankrijk omdat er in België ook nog een gerechtelijk onderzoek loopt", liet zijn advocaat toen weten.

Video: Waarschijnlijke arrestatie Abdeslam

Beelden van mogelijke arrestatie Abdeslam
Beelden van mogelijke arrestatie Abdeslam

Parijs

Abdeslam zou naar eigen zeggen een kleine rol hebben gehad bij de aanslagen in Parijs. Hij zou enkel de hotels en auto's hebben geregeld. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud, beiden inmiddels overleden, waren volgens hem de echte leiders.

Abdeslam was een van de meest gezochte personen sinds de aanslagen in Parijs op 13 november, waarbij hij betrokken was. Halverwege maart werd hij in Brussel opgepakt.