De terreurverdachte die de Franse politie donderdag heeft gearresteerd, bezat een ''ongekend groot'' wapenarsenaal. 

Het Franse Openbaar Ministerie maakt daaruit op dat deze Reda K. broedde op een aanslag en dat die ophanden was, liet justitie woensdag weten.

De 32-jarige K. wordt verdacht van het lidmaatschap van een terreurgroep die minstens één aanslag beraamde, voor het bezit en het vervoer van vuurwapens en explosieven, en het bezit van vervalste documenten, maakte openbaar aanklager François Molins (foto) bekend.

In het kader van het onderzoek zijn ook arrestaties verricht in Nederland en België.

Video: Franse politie doorzoekt huis terreurverdachte

Franse politie doorzoekt huis terreurverdachte
Franse politie doorzoekt huis terreurverdachte

Springstof

In K.'s appartement in een voorstad van Parijs trof de politie onder meer vijf aanvalsgeweren en handvuurwapens aan. Ook lagen er chemicaliën en springstof die voor de vervaardiging van een bom konden dienen.

Verder vond de politie er vijf valse paspoorten, gloednieuwe mobiele telefoons en twee computers vol informatie over het maken van bommen en over jihadistische groepen. ''Alles wijst erop dat de ontdekking van dit arsenaal een daad van extreem geweld door een terreurnetwerk heeft voorkomen'', zei Molins.

De Belgische rechter veroordeelde K. in juli bij verstek tot tien jaar gevangenisstraf voor het ronselen van strijders voor de jihad in Syrië. Hij zou in 2014 en 2015 enige tijd in Syrië hebben verbleven met Anis B., die zondag op verzoek van Frankrijk in Rotterdam werd opgepakt. België heeft twee andere kompanen van K. gearresteerd.