Bij de aanslagen in Brussel zijn naast de drie daders 32 mensen overleden. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block dinsdag "na grondige verificatie". Eerder was nog sprake van in totaal 38 doden.

Alle slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het betreft zeventien Belgen en vijftien buitenlanders, liet het federaal parket dinsdag weten op een persconferentie. Onder hen zijn drie Nederlanders, zo bleek eerder.

Ruim driehonderd mensen raakten vorige week dinsdag gewond bij de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek. Van hen liggen er nog 94 in een ziekenhuis.

Metroverkeer

Het metroverkeer in Brussel gaat geleidelijk terug naar de normale dienstregeling. Alle metrostations met uitzondering van Maalbeek zijn woensdag weer open van 07.00 tot 22.00 uur. Wel blijven militairen en politieagenten extra surveilleren.

Sinds de aanslag op metrostation Maalbeek was het metroverkeer ernstig ontregeld. In de eerste dagen waren maar 38 van de 69 stations waren toegankelijk. Tot en met dinsdag werd alleen tussen 07.00 en 19.00 uur gereden.

Video: Aanslagen in Brussel

Aanslagen in Brussel: de meest indrukwekkende beelden
Aanslagen in Brussel: de meest indrukwekkende beelden

Zaventem

Zaventem blijft ook woensdag gesloten voor passagiers, laat Brussels Airport weten. Het was de bedoeling dat er al vier vluchten per uur zouden kunnen vertrekken, een fractie van wat normaal opstijgt. Wanneer dat wel gaat gebeuren, is niet duidelijk. 

Achthonderd medewerkers van het vliegveld in Zaventem werden dinsdag ingezet om de tijdelijke opstelling en de infrastructuur voor het incheckproces te testen. Ook werd bekeken of het personeel er klaar voor is om weer aan het werk te gaan.