De 32-jarige Fransman die zondag in Rotterdam is opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag, wil niet versneld worden uitgeleverd aan Frankrijk. 

De terreurverdachte heeft dat dinsdag laten weten, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag in Frankrijk.

Een rechter moet nu gaan beslissen of de man moet worden uitgeleverd. Binnen zestig dagen zal hij op een openbare zitting moeten verschijnen. Twee weken later volgt de beslissing over de uitlevering.

Het OM heeft de verdachte alle beperking opgelegd. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat en niet met de buitenwereld. 

De verdachte werd zondag in Rotterdam opgepakt op verzoek van de Franse autoriteiten. Die dag werden er nog drie verdachten in de stad aangehouden.

Algerijnen

Zij worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond en een man waarvan de politie niet weet wie hij is.

Bij huiszoekingen in de woningen waar de mannen verbleven, zijn onder meer geld, drugs en munitie gevonden. Bewoners in de omgeving werden om veiligheidsredenen geëvacueerd.

Video: Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam

Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam
Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam