Een woordvoerder van het federaal parlement in Brussel spreekt berichten over een verhoging van dreigingsniveau drie naar vier tegen. Wel worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen, omdat de dreiging ''zeer ernstig en imminent is''.   
 

De maatregelen houden onder meer in dat veiligheidsmedewerkers kogelwerende vesten dragen en er meer toezicht is op de parkeergarage.

Parlementsvoorzitter Siegfried Bracke had eerder op de dag gezegd dat in het parlement opnieuw het hoogste dreigingsniveau vier van kracht is, maar dat blijkt niet te kloppen. ''Wel zullen we de maatregelen die daarbij horen in de praktijk toepassen'', aldus de zegsvrouw. Zij voerde ''praktische redenen'' aan als aanleiding voor de verhoogde alertheid.

Het dreigingsniveau in België werd donderdag, twee dagen na de bomaanslagen in Brussel, verlaagd van vier naar drie, het op een na hoogste peil. Dat betekent nog altijd dat een aanslag waarschijnlijk is.

In het Europees Parlement in Brussel geldt inmiddels weer alarmniveau geel, het op twee na hoogste. Dat houdt nog wel in dat er extra toegangscontroles zijn.

Bijeenkomsten

Ook mogen niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn bij bijeenkomsten. Het aantal evenementen wordt beperkt om zo snel mogelijk te kunnen reageren als er iets gebeurt.