De drie mannen die zondagmiddag in Rotterdam zijn aangehouden bij de arrestatie van Anis B. zijn van Algerijnse afkomst.

Het zijn twee mannen van 43 en 47 en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de NOS ondervraagt de Nederlandse politie hen en zal dinsdag worden bepaald of ze ook worden voorgeleid.

De politie hield de vier terreurverdachten aan nadat Frankrijk daartoe vrijdag een verzoek had gedaan. De antiterreuractie was zondagavond rond 23.00 uur ten einde.

De Franse televisiezender iTele weet te melden dat de 32-jarige Anis B. in 2009 al eens tot vijf jaar cel werd veroordeeld vanwege een beroving en een ontvoering.

Impact

De gemeente Rotterdam houdt dinsdagavond een bewonersavond voor de omwonenden van de twee woningen waar de terrorismeverdachten zijn aangehouden. De operaties van de antiterreur eenheid hebben volgens een woordvoerder van de gemeente veel impact op de buurtbewoners gehad.

Verschillende omwonenden moesten zondagavond tijdelijk hun woning verlaten omdat er naar mogelijke explosieven werd gezocht.

De bijeenkomst staat onder leiding van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van het Openbaar Ministerie en de politie om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Video: Politie pakt terreurverdachte op in Rotterdam

Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam
Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam

Video: Bewonster flat over haar Algerijnse buurman