Dodental van terreuraanslagen in Brussel stijgt naar 35

Het dodental van de aanslagen in Brussel is gestegen naar 35. Vier mensen zijn de afgelopen week aan hun verwondingen in het ziekenhuis overleden.

De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft dat maandag via Twitter bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of De Block de drie zelfmoordterroristen in dat aantal meerekent.

Zondagavond sprak het crisiscentrum nog van 34 doden. Voor het weekend was bekend dat 32 mensen omkwamen na de dodelijke aanslagen van vorige week dinsdag.

Inmiddels zijn 28 slachtoffers geïdentificeerd, meldt het crisiscentrum. Vijftien slachtoffers vielen op luchthaven Zaventem. Onder hen zijn zes mensen met de Belgische nationaliteit. Van de negen buitenlandse slachtoffers zijn er drie Nederlanders.

Onder de dertien slachtoffers in de metro waren tien Belgen en drie buitenlanders. Van een aantal slachtoffers moet de identiteit nog formeel worden vastgesteld op basis van DNA-onderzoek.

Video: 3D-reconstructie van aanslag vliegveld Zaventem​

Verdachten

De openbaar aanklagers in Brussel hebben maandag opnieuw drie mensen aangeklaagd voor deelname aan een terroristische organisatie. 

In een verklaring noemen de aanklagers de verdachten Yassine A., Mohamed B. en Aboubaker O. Een vierde verdachte, die enige tijd werd verhoord, is vrijgelaten.

Beelden

De Belgische federale politie heeft een video vrijgegeven van een van de verdachten van de aanslagen in Brussel. Van de video was al vrij snel na de aanslagen een stilstaand beeld verspreid. 

De verdachte, gekleed in een witte jas en met een vissershoedje op zijn hoofd, loopt in de video naast de twee mannen die zich dinsdag opbliezen op het vliegveld. De politie vraagt mensen die de man herkennen contact op te nemen.

Video: Verdacht van de aanslagen in Brussel

Lees meer over:
Tip de redactie