Bij de huiszoekingen van de politie in Rotterdam bij vier terreurverdachten zijn in de nacht van zondag op maandag onder meer telefoons, sim-kaarten, gegevensdragers, munitie, geld en drugs in beslag genomen.

Verder meldt het OM dat de door Frankrijk gezochte verdachte Anis B., die zondagmiddag in Rotterdam werd opgepakt, de procedure ingaat om uitgeleverd te worden.

De drie andere verdachten die ook zijn aangehouden, worden door de Nederlandse recherche verhoord, aldus het OM.

De politie hield de vier terreurverdachten zondagmiddag in Rotterdam aan op verzoek van Frankrijk. De antiterreuractie was zondagavond rond 23.00 uur ten einde.

Video: Politie pakt terreurverdachte op in Rotterdam

Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam
Terreurverdachte opgepakt in Rotterdam

Aanslag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft geen aanwijzingen dat terreurverdachten een aanslag in Nederland hadden gepland, zo maakte een woordvoerder zondagavond bekend.

De 32-jarige B. wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. De Franse autoriteiten verzochten vrijdag om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek, meldt het Openbaar Ministerie zondag.

De politie hield nog drie andere verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld.