Algerijn aangehouden in Italië voor betrokkenheid bij aanslagen Brussel

De Italiaanse politie heeft een Algerijn opgepakt die ervan verdacht wordt valse reisdocumenten te hebben gemaakt voor de daders van de aanslagen in Brussel en Parijs.

Dat melden Italiaanse media zaterdag. De 40-jarige Djamal Eddine Ouali zou paspoorten hebben vervalst voor IS-strijders.

Er werd door de Belgische autoriteiten een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Algerijn nadat zijn naam werd aangetroffen op documenten bij huiszoekingen in Brussel afgelopen oktober. Tevens werden er daar foto's gevonden van de aanslagplegers van de terreurdaden in Parijs en Brussel.

Ouali werd door een speciale antiterreureenheid opgepakt in Bellizzi, een dorpje in de buurt van de Zuid-Italiaanse stad Salerno. De verdachte wordt mogelijk binnen enkele dagen uitgeleverd aan België.

Video: Arrestatie Algerijn die verdacht wordt van betrokkenheid aanslagen

Waarschuwing

IS heeft in een video opnieuw de aanslagen in Brussel opgeëist, aldus verschillende Belgische media in de nacht van zaterdag op zondag. Op de beelden is de Antwerpse Syriëganger Hicham Chaib te zien. In het Frans wordt gemeld dat de aanslagen in Brussel slechts "een waarschuwing" waren.

Daarna verschijnt Chaib die onder meer het volgende tegen de Belgische regering zegt: "De lessen van Parijs hebben jullie blijkbaar niets opgeleverd. Want jullie zijn maar blijven verdergaan met jullie strijd tegen de islam en de moslims. Daarom wil ik zeggen dat de aanvallen in Brussel enkel en alleen de oogst is die jullie hebben gezaaid met jullie eigen handen". De video eindigt met de executie van een gevangene.

Lees meer over:
Tip de redactie