Nog steeds liggen er 121 slachtoffers van de aanslagen in Brussel in een ziekenhuis. Dat liet de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block donderdag weten.

Van hen liggen 63 op de intensive care. Van de vier slachtoffers die nog in coma lagen en onbekend waren, zijn intussen twee personen geïdentificeerd.

Van de 121 slachtoffers verblijven er 119 in Belgische ziekenhuizen en twee in Franse. De 63 slachtoffers op de intensive care hebben vaak zware brandwonden en zijn geraakt door metaal.

Op dinsdag 22 maart, de dag van de aanslagen, werden in totaal 316 gewonden opgenomen in 25 Belgische ziekenhuizen en brandwondencentra.

Het dreigingsniveau in België is inmiddels verlaagd van 4, het hoogste dreigingsniveau, naar 3. Dat laat het Belgisch crisisteam donderdagavond weten. Het crisiscentrum, waarin ministers en functionarissen van politie en justitie zitten, zei niet wat dat betekent in termen van veiligheidsmaatregelen.

Zaventem 

De Brusselse luchthaven Zaventem blijft tot zeker maandag gesloten. Tot die tijd zijn er geen passagiersvluchten van en naar de luchthaven bij de Belgische hoofdstad.

Twee daders hebben zich dinsdag opgeblazen bij een vertrekhal van de luchthaven. Daarbij vielen zeker elf doden en 81 gewonden. Het vliegveld is sindsdien gesloten voor reizigers. Alle vluchten tot en met zondag zijn nu geschorst, meldt Zaventem op Twitter. Het is nog niet zeker dat het vliegveld maandag weer helemaal opengaat. 

Door de bomaanslagen van dinsdag is een groot deel van de vertrekhal beschadigd. Passagiers kunnen wel handbagage en ingecheckte bagage afhalen van enkele vliegtuigen die klaarstonden op het moment van de aanslag. Alle beschikbare koffers zijn samengebracht.

In beeld: De aanslagen in Brussel

Bij de aanslag op de Brusselse luchthaven werd een groot deel van de vertrekhal verwoest. © Getty Images
Na de aanslagen stijgt rook op uit de vertrekhal van Zaventem. © NU.nl/woutervermeulen
Bij aanslagen in Brussel op luchthaven Zaventem en bij metrostation Maalbeek vielen op 22 maart 2016 32 doden. © ANP
De aanslagplegers op de Brusselse luchthaven Zaventem zijn te zien op beelden van bewakingscamera's. Rechts de zogenoemde 'man met het hoedje', die na de aanslagen vluchtte en begin april 2016 werd aangehouden. © ANP
Bij een vertrekhal op de Brusselse luchthaven vonden omstreeks 8.00 uur twee explosies plaats. © ANP
Kort na de aanslag op Zaventem was er een explosie in een metrostel tussen de stations Kunst-Wet en Maalbeek, in het centrum van de Belgische hoofdstad. © ANP
Metropassagiers werden via de metrotunnel geëvacueerd. © AFP
Gewonden werden bij de uitgang van metrostation Maalbeek verzorgd. Twintig mensen kwamen om bij de aanslag op de metro. © AFP
Na de aanslagen lag het metroverkeer in Brussel dagenlang stil. © NU.nl/MaxEleveld
Bij de aanslagen raakten ruim driehonderd mensen gewond. © AFP
Door de rook die opsteeg uit metrostation Kunst-Wet, was er aanvankelijk verwarring over waar de aanslag exact had plaatsgevonden. © AFP
Op de luchthaven van Brussel werd de ochtend van de aanslagen een derde explosief gevonden, dat gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht. © AFP
Mensen worden geëvacueerd na de aanslagen op Luchthaven Zaventem.
Reizigers die zijn geëvacueerd vanuit Brussel zoeken toevlucht in een gymzaal. © AFP
Militairen patrouilleren door het centrum van de Brussel, na de terreuraanslagen in de Belgische hoofdstad. © ANP
Mensen in gesprek met soldaten die de weg blokkeren in de buurt van metrostation Maalbeek. © AFP
Een bord met ''deel je liefde'', bloemen en kaarsjes te nagedachtenis aan de gevallen slachtoffers van de aanslagen. © AFP
De Belgische politie is bezig met het zoeken naar dader die na de aanslagen wist te ontkomen. © AFP
Glas en bloed bij de ingang van het Maalbeek metrostation, na de terreuraanslagen in de Belgische hoofdstad. © ANP
Teksten op het Beursplein in Brussel. © NU.nl
Teksten op het Beursplein in Brussel. © NU.nl
Politie bij het metrostation in Brussel. © NU.nl/sanderdavidse
Na de aanslagen was er ook beveiliging op het station van Roosendaal. © NU.nl/Danny van den Aarsen
Zware beveiliging in Antwerpen. © NU.nl/Danny van Aarsen

Daders

In totaal waren er drie daders op het vliegveld, van wie twee zichzelf hebben opgeblazen. Het Belgische Federaal Parket heeft een van hen weten te identificeren. Het gaat om Ibrahim El Bakraoui, zijn broer Khalid El Bakraoui blies zichzelf op in een metrostel bij Maalbeek. Daarbij vielen 21 doden en meer dan honderd gewonden.

De tweede aanslagpleger op het vliegveld zou zijn geïdentificeerd als Najim Laachraoui. Dit is nog niet bevestigd. De Belgische politie was voor de aanslagen in Brussel al op zoek naar Laachraoui in verband met de aanslagen in Parijs.

De derde terreurverdachte is op de vlucht. Hij verliet volgens het Federale Parket nog voor de explosies het vliegveld en liet zijn bomtas achter. Van hem is nog niet bekend wie hij is.

Aanslagen in Brussel: de meest indrukwekkende beelden

Aanslagen in Brussel: de meest indrukwekkende beelden
Aanslagen in Brussel: de meest indrukwekkende beelden