Terreurverdachte Salah Abdeslam zal uitlevering aan Frankrijk volgens zijn advocaat niet langer aanvechten. Zaterdag stelde de advocaat nog dat zijn cliënt juist wél zou protesteren tegen uitlevering. 

"Salah Abdeslam heeft me gevraagd jullie te informeren dat hij zo snel mogelijk naar Frankrijk wenst te vertrekken", aldus advocaat Sven Mary tegen de Waalse publieke omroep BFMTV. Abdeslam wil volgens Mary in Frankrijk zaken uitleggen. 

Volgens Mary wil Abdeslam in België bovendien niets meer zeggen tegen onderzoekers. Eerder verklaarde de advocaat nog dat de terreurverdachte spijtoptant wilde worden in ruil voor strafvermindering. Het zag er toen niet naar uit dat het Franse gerecht hem die kans wilde geven.

AFP meldt op basis van verklaringen van Mary dat Abdeslam "niets wist" van de aanslagen in Brussel. 

Voorarrest

Abdeslam verschijnt donderdag voor de rechter om te bepalen of zijn voorarrest wordt verlengd. Hij was sinds de aanslagen in Parijs de meest gezochte man in Europa.

In een eerste verklaring zei Abdeslam dat hij zichzelf wilde opblazen op 13 november in het Stade de France tijdens de voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland in Parijs. Hij zou zich later bedacht hebben. 

Bij de aanslagen in Parijs kwamen 129 mensen om het leven.

Video: Mogelijke arrestatie Abdeslam

Nieuwe beelden van mogelijke arrestatie Abdeslam
Nieuwe beelden van mogelijke arrestatie Abdeslam