Een dag na de aanslagen in Brussel heeft België de slachtoffers herdacht. Ook in Nederland werd stilgestaan bij de terroristische aanslagen van dinsdag op het vliegveld Zaventem en in de metro in het centrum van Brussel.

Bekijk hier de indrukwekkendste foto's van het eerbetoon.

Een delegatie van het kabinet is woensdag aanwezig op de Belgische ambassade in Den Haag bij de herdenking van de aanslagen in Brussel.

Premier Mark Rutte legt bloemen bij de Belgische ambassade in Den Haag naar aanleiding van de aanslagen in Brussel.

België stond woensdag om 12.00 uur even stil ter nagedachtenis aan de slachtoffers en nabestaanden.

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken het Erasmus Ziekenhuis in de Brusselse gemeente Anderlecht en spreken er in bijzijn van premier Charles Michel en minister van volksgezondheid Maggy De Block met dokters en verplegend personeel.

Het Paleis op de Dam werd dinsdagavond verlicht in de kleuren van de Belgische vlag als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Ook in andere landen werden toeristische trekpleisters in zwart, geel en rood verlicht.

Op het Beursplein zoeken dinsdagavond honderden mensen steun bij elkaar. Er worden kaarsen aangestoken, bloemen neergelegd en met stoepkrijt boodschappen op de grond geschreven.