Salah Abdeslam, de belangrijkste voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, bevindt zich waarschijnlijk niet in België. 

De Belgische premier Charles Michel heeft daarvoor althans "geen indicatie", zei hij maandag tegen de Franse radiozender Europe 1.

Abdeslam vluchtte op 14 november, de dag na de aanslagen, van Parijs naar Brussel. Hij staat hoog op de opsporingslijst van de Europese politieorganisatie Europol.

"Ik ben ervan overtuigd dat alle Europese veiligheidsdiensten klaarstaan om iedereen op te pakken die van ver of dichtbij iets met de dramatische aanslagen in Parijs te maken heeft", aldus Michel.

De Franse premier Manuel Valls is maandag met enkele ministers in Brussel voor overleg met hun Belgische tegenhangers over samenwerking in de strijd tegen terrorisme. Verbeterde uitwisseling van informatie over jihadisten staat hoog op de agenda.

Auto

Abdeslam is de enige verdachte van de aanslagen in Parijs die wist te ontkomen. Een auto met daarin Abdeslam en twee andere mannen werd een dag na de aanslagen meerdere malen staande gehouden door de Franse en Belgische politie bij routinecontroles na de aanslagen. Desondanks werd Abdeslam niet opgemerkt als voortvluchtige en mocht hij doorrijden.

Bij de aanslagen zijn 130 mensen om het leven gekomen. De meeste doden vielen in concertzaal Bataclan, daar kwamen 89 mensen om het leven. In Frankrijk is sindsdien de noodtoestand van kracht.