Een nicht en medeplichtige van Abdelhamid Abaaoud, die ervan wordt verdacht een sleutelrol te hebben gespeeld bij de aanslagen van 13 november in Parijs, wordt in Marokko begraven.

De Franse justitie heeft donderdag toestemming gegeven de stoffelijke resten van Hasna Aït Boulahcen over te dragen aan familie voor een begrafenis in Marokko, meldt de advocaat van de familie, Fabien Ndoumou.

Boulahcen werd op 26-jarige leeftijd 18 november gedood bij de bestorming door de politie van een appartement in de Parijse voorstad Saint-Denis. De vrouw zou Abaaoud geholpen hebben uit handen van de politie te blijven na de aanslagen.

Aanvankelijk meldden Franse media dat ze zichzelf met een bomgordel had gedood, maar dat klopte niet. Ze overleed aan de gevolgen van de explosie van de bomgordel van terrorist Chakib Akrouh. Abaaoud vond ook de dood in het appartement.

Video: Laatste woorden terroriste Saint-Denis

Laatste woorden terroriste Saint-Denis
Laatste woorden terroriste Saint-Denis

Familie

Het lichaam van Boulahcen heeft twee maanden lang in een gerechtelijk medisch instituut gelegen. De familie stelt dat ze niet extremistisch was en niet dood wilde. Ze is volgens de familie in het appartement ,,door terroristen vermoord''.