De Franse politie heeft tijdens een onderzoek naar terroristische dreigingen in Montpellier een nepbuik gevonden waarmee iemand de suggestie kan wekken zwanger te zijn. 

De politie onderzoekt of de jonge vrouw mogelijk plannen had om aanslagen te plegen door de buik met springstof te vullen.

De krant Midi-Libre berichtte woensdag dat de 23-jarige vrouw een tot de islam bekeerde Française is, die is getrouwd met een Fransman van Tsjadische komaf. Zij heeft verklaard dat de 'buik' bedoeld is voor winkeldiefstallen en niet voor terrorisme, maar de politie gelooft dat niet.

De vrouw heeft een aanzienlijke erfenis gekregen. Ze heeft geen financiële problemen die winkeldiefstal nodig maken. Ze heeft zelfs geld aan islamitische radicalen geschonken.

Zelfmoordterroristen 

Wat de onderzoekers ook verontrust is dat de van top tot teen gesluierde vrouw op internet de propaganda van Islamitische Staat heeft gevolgd en grote interesse heeft getoond voor vrouwelijke zelfmoordterroristen en de jihad in Syrië. Het paar is maandag aangehouden, aldus Midi-Libre.

Video: Wie zijn de IS-strijders?

Animatie: In60seconds.nl