De Amerikaanse groep Eagles of Death Metal, die vorige maand in het Bataclan-theater in Parijs optrad toen dat door terroristen werd aangevallen, stond maandagavond samen met U2 op het podium in de Franse hoofdstad.

Bono kondigde Eagles of Death Metal aan als "mensen van wie het leven altijd verbonden is met Parijs. Dit zijn onze broeders, onze collega-troubadours. Hen werd drie weken geleden het podium ontnomen, wij bieden het onze aan."

Eagles of Death Metal speelde met U2 het nummer People Have The Power. Met het lied van Patti Smith sluit U2 vrijwel elk concert van zijn huidige Innocence + Experience Tour af.

Eagles of Death Metal kon rekenen op een langdurig applaus, zo is te zien in video's die concertgangers op social media plaatsten.

Geruchten

Eerder gingen al geruchten dat Eagles of Death Metal zondag het podium zou delen met de Ierse band, maar dit bleek niet het geval te zijn. Het optreden van U2 vond zondag en maandag plaats in AccorHotels Arena in Parijs.

De band moest eerder twee optredens afzeggen vanwege de aanslagen op 13 november, onder meer op het Bataclan-theater waar Eagles of Death Metal optrad. Door de aanval op het Bataclan-theater kwamen 89 mensen om het leven, onder wie een crewlid van de band.

Video: Eagles of Death Metal deelt podium met U2

Eagles of Death Metal deelt in Parijs podium met U2
Eagles of Death Metal deelt in Parijs podium met U2

Europese tour

Tijdens het concert van U2 zondagavond in Parijs gaf de band al volop aandacht aan de slachtoffers van de aanslag drie weken eerder.

Na de aanslagen trad Eagles of Death Metal bijna een maand niet meer op. Ook zegde zanger Jesse Hughes een bezoek aan het documentairefestival IDFA in Amsterdam af. Hier zou de film The Redemption of the Devil over de band worden vertoond,

Volgens Billboard zal Eagles of Death Metal vanaf februari ook de Europese tour vervolgen die door de aanslagen is afgebroken.