Belgische en Franse politie zijn op zoek naar twee nieuwe verdachten in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

Dat zeggen Belgische aanklagers vrijdag, aldus VTM.

De gezochte verdachte Salah Abdeslam zou twee keer naar het Hongaarse Boedapest gereden zijn met een gehuurde auto.

Op 9 september werd het voertuig op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije gecontroleerd. In de auto zat Abdeslam met twee mannen, waarvan nu duidelijk is geworden dat ze valse identiteitskaarten gebruikten. Ze gebruikten de valse namen Samir Bouzid en Soufiane Kayal.

Deze valse identeitsbewijzen zijn ook gebruikt om een huis te huren in het Belgische Auvelais, waar eind vorige maand al huiszoeking is gedaan. Op naam van Bouzid is op 17 november geld overgemaakt naar Hasna Ait Boulahcen, de vrouw die omkwam bij de politieactie in Saint Denis bij Parijs.

Zoektocht

Deze twee mannen worden door de politie gezocht. "Beide verdachten worden actief gezocht door de Belgische en Franse politie," aldus de aanklagers. De mannen worden gezien als "bewapend en gevaarlijk". 

Later vrijdag werd bekend dat het onderzoek nu ook naar Groot-Brittannië linkt. Een aantal mensen die contact hadden met verdachte Abdelhamid Abaaoud, zouden ook contact gehad hebben met mensen in Groot-Brittannië, meldt Wall Street Journal.

Terrorisme

In België zitten nu acht personen vast in dit dossier. De mannen zijn in verdenking gesteld van terrorisme en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

De gearresteerde mannen zouden betrokken zijn geweest bij de uitvoering of voorbereiding van de aanslagen in Parijs of zouden een van de vermoedelijke daders, Salah Abdeslam, hebben geholpen.

Voortvluchtig

Abdeslam is nog steeds voortvluchtig, net als Mohamed Abrini. De dertigjarige Fransman werd twee dagen voor de aanslagen bij een tankstation bij een snelweg richting Parijs gefilmd in gezelschap van Abdeslam. Het tweetal reed in de Renault Clio die op 13 november werd gebruikt bij de bloedige aanslagen.