Eén van de daders van de aanslag op concertzaal Bataclan in Parijs bezat een schietvergunning en was lid van één van de grootste schietverenigingen van Parijs.

Dat meldt de Franse krant Le Monde.

Samy Amimour wordt met anderen verantwoordelijk gehouden voor de gijzeling van honderden concertbezoekers in Parijs op vrijdagavond 13 november. In totaal werden daar 89 mensen gedood. Amimour blies zichzelf op toen veiligheidstroepen de concertzaal binnenvielen. 

In het seizoen 2011-2012 kreeg hij van de Franse overheid een schietvergunning en was hij lid van de schietvereniging van de Franse nationale politie, een van de grootste schietverenigingen in de omgeving van Parijs.

Jihad

Inlichtingendiensten ontdekten het lidmaatschap nadat Amimour in 2012 werd aangehouden. Hij probeerde zich toen aan te sluiten bij de jihad in Jemen of Pakistan en kwam onder controle te staan van de Franse justitie. Die verloor hem echter uit het oog toen hij in 2013 naar Syrië afreisde. Er werd een opsporingsbevel uitgevaardigd. 

Volgens de inlichtingendiensten volgde Amimour begin 2012 een inleidende schietcursus, waarna hij zich aanmeldde bij de schietclub. Omdat hij op dat moment een blanco strafblad had, werd hij zonder problemen toegelaten. Vast staat dat hij toen al plannen had om af te reizen naar conflictgebieden.