De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag kort na zijn aankomst in Parijs een bezoek gebracht aan concertzaal Bataclan, waar eerder tijdens een concert een bloedbad werd aangericht. 

Obama wilde daarmee stilstaan bij de terreuraanslagen in de stad.

De president kreeg bij de concertzaal gezelschap van zijn Franse ambtsgenoot François Hollande, die eerder ook al een bezoek bracht aan Bataclan. In de concertzaal schoten terroristen tijdens de aanslagen in Parijs tientallen mensen dood.

Obama legde tijdens zijn bezoek een roos bij de geïmproviseerde gedenkplaats buiten de concertzaal. Met samengevouwen handen hield de president vervolgens een moment stilte voor de slachtoffers van de aanslagen. Bij zijn vertrek sloeg Obama zijn armen om Hollande en burgemeester Anne Hidalgo, die ook aanwezig was.

Het bezoek kwam als een verrassing, omdat het niet op de openbare agenda van Obama stond. De president is in Parijs voor de VN-klimaattop. Hij zat afgelopen week al rond de tafel met Hollande. Toen spraken de leiders in Washington af de militaire acties tegen terreurgroep Islamitische Staat op te voeren.