Een Duitse wapenhandelaar heeft mogelijk iets te maken met de aanslagen in Parijs. De 34-jarige man is opgepakt omdat hij vier kalasjnikovs zou hebben verkocht.

Dat bevestigt het Duitse Openbaar Ministerie.

Uit e-mails op zijn mobiel zou blijken dat de wapens zijn verkocht aan "een Arabier in Parijs'', meldt de Duitse krant Bild.

Volgens Bild denken de autoriteiten in Parijs dat het om wapens gaat die zijn gebruikt bij de aanslagen van twee weken terug. De bestelling zou begin november via internet zijn gedaan door een man van Arabische afkomst.

De wapenhandelaar zit in een gevangenis in Stuttgart.

Mohamed Abrini

Een van de mannen die nog altijd worden gezocht wegens betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, was helemaal niet in die stad toen daar 130 mensen werden vermoord. De Belg Mohamed Abrini heeft een alibi, stelt de Franse krant Le Parisien op gezag van bronnen bij de Belgische justitie.

Abrini werd twee dagen voor de aanslagen gefilmd achter het stuur van een zwarte Renault Clio in een pompstation in Noord-Frankrijk, in het gezelschap van Salah Abdeslam, de enige overlevende aanslagpleger.

Op vrijdag 13 november zette Abrini echter zijn handtekening "onder een huurcontract voor een appartement in een voorstad van Brussel", aldus de bronnen. Getuigen, onder wie de verhuurder, zeggen dat hij zelf aanwezig was en de sleutels heeft gekregen.

"Hij was niet fysiek aanwezig bij de aanslagen. Hij wordt gezien als figurant onder de vermoedelijke terroristen", bevestigt een bron bij de Franse politie.