Het hoogste dreigingsniveau is nog steeds van kracht in Brussel, maar toch gaan woensdag scholen er weer open. Ook de metro gaat weer rijden in de Belgische hoofdstad.

Wel houden honderden agenten schoolgebouwen in de gaten en wordt ook de metro door de politie bewaakt.

Ouders die hun kinderen afzetten bij hun school mogen niet mee naar binnen. Die opdracht hebben alle scholen in het Brusselse Gewest gekregen. Ook zijn buitenschoolse activiteiten geschrapt.

Van alle 69 metrostations zijn er 35 opengegaan, meldt het Brusselse ov-bedrijf MIVB. Voorlopig rijdt de metro tussen 06.00 en 22.00 uur. Normaal is dat vanaf 05.30 uur tot middernacht.

De opening van scholen en de metro moet ervoor zorgen dat het openbare leven in Brussel verder op gang komt. Dinsdag openden al steeds meer winkels, musea en attracties de deuren.

Wel werd het straatbeeld in het centrum en bij belangrijke locaties nog gedomineerd door militairen en agenten en dat zal ook de komende dagen nog zo zijn.

Salah Abdeslam

De Belgische autoriteiten jagen met man en macht op Salah Abdeslam, een vermoedelijke dader van de aanslagen in Parijs, en zijn eventuele handlangers.

Er zijn diverse politieacties en huiszoekingen geweest in de zoektocht naar Abdeslam en verdachten die mogelijk iets te maken hebben gehad met de aanslagen in Parijs. In totaal zijn er 21 mensen opgepakt in Brussel, maar ook Charleroi en Luik.

Video: De scholen en metrostations gaan weer open ondanks dreigingsniveau

Politie op straat in Belgische steden
Politie op straat in Belgische steden

.