De Britse premier David Cameron gaat het Britse parlement om toestemming vragen om de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) te mogen bombarderen in Syrië.

Dat liet Cameron maandag weten in een gezamenlijke verklaring met de Franse president François Hollande in Parijs.

Cameron zei er van overtuigd te zijn dat om IS goed te kunnen bestrijden, het ook nodig is om de terroristische organisatie in Syrië aan te vallen.

Cameron wilde het voorstel al eerder aan het Britse Lagerhuis voorleggen, maar kon toen niet rekenen op voldoende steun. De Britten bestrijden IS wel al in Irak.

"Later deze week zal ik het parlement een alomvattende strategie voorleggen om IS aan te pakken", aldus Cameron op de persconferentie. "Ik steun de acties die president Hollande neemt in Syrië tegen IS en het is mijn vaste overtuiging dat Groot-Brittannië dat ook moet doen."

Video: Premier Cameron gaat parlement toestemming vragen IS te bombarderen

Frankrijk

Hollande zei op zijn beurt dat Frankrijk de aanvallen op IS zal intensiveren in zowel Syrië als Irak. Frankrijk voerde het aantal luchtaanvallen al op na de aanslagen in Parijs op 13 november.

Cameron en Hollande hebben afgesproken om nog meer te gaan samenwerken om terrorisme te bestrijden. Ook heeft de Britse premier de Fransen aangeboden gebruik te maken van de Engelse luchtmachtbasis in Cyprus.

Bataclan

Het tweetal bezocht maandagmorgen de concertzaal Bataclan waar 89 mensen omkwamen bij de aanslagen. Zij legden daar een krans neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers.