Verschillende concertgangers verstopten zich bij de aanslag op het theater Bataclan in Parijs tijdens het optreden van Eagles of Death Metal in de kleedkamer van de bandleden.

Dat vertelden bandleden Jesse Hughes en Joshua Homme aan Vice. Het hele interview wordt volgende week gepubliceerd, meldt de website.

De band gaf 13 november een concert in Le Bataclan, toen drie schutters 87 mensen doodschoten. Het is voor het eerst sinds de aanslag dat de bandleden zich uitspreken.

In een deel van het interview dat is vrijgegeven vertelt een geëmotioneerde Hughes dat de schutters de kleedkamer binnen wisten te dringen en bijna iedereen doodschoten. Alleen één iemand die in de kleedruimte aanwezig was, overleefde de aanslag door zich te verschuilen onder een leren jack van Hughes.

Hij zegt ook dat er zoveel slachtoffers vielen in het Parijse theater "omdat velen hun vrienden niet wilden verlaten". De bandleden zelf overleefden de aanslag.

Bekijk een deel van het interview met Eagles of Death Metal:

Gijzeling

De aanvallers drongen tijdens het concert van Eagles of Death Metal in de nacht van vrijdag 13 november op 14 november Bataclan binnen. Meer dan honderd mensen werden gegijzeld. 

Vlak na middernacht bestormde de politie het theater en de gijzeling werd tegen 1.00 uur beëindigd. Vier aanvallers werden gedood. Bij het theater waren eerder op de avond ook schoten te horen.

Alle bandleden van Eagles of Death Metal hebben de aanslag overleefd. De manager van de merchandise en drie collega's van hun platenlabel zijn wel omgekomen.

Bij de aanslagen in Parijs kwamen in totaal 130 mensen om het leven en raakten 386 mensen gewond.