Het dodental van de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november is gestegen naar 130.

Dat heeft de Franse premier Manuel Valls vrijdag gemeld, aldus AFP.

Het was al bekend dat sommige gewonden in kritieke toestanden verkeerden. Een van hen is overleden. Het is niet bekend of het om een man of een vrouw gaat.

Frankrijk herdenkt op 27 november met een nationale ceremonie de slachtoffers van de aanslagen. President François Hollande is aanwezig bij de plechtigheid in het Hôtel des Invalides in Parijs. De plechtigheid begint om 10.30 uur en de republikeinse garde zal foto's van alle slachtoffers dragen.

De noodtoestand in Frankrijk wordt met drie maanden verlengd, bleek vrijdag. Nadat de Tweede Kamer donderdag al voor bleek, stemt de Senaat ook in met de maatregel.

Hollande kondigde de noodtoestand zaterdag af. Politie, veiligheidsdiensten en leger hebben daardoor meer bevoegdheden om verdachten op te pakken, huiszoekingen te doen en wegen af te sluiten.

Video: Laatste woorden terroriste

Laatste woorden terroriste Saint-Denis
Laatste woorden terroriste Saint-Denis

Abaaoud

Vrijdag werd ook bekend dat de vrouw die is omgekomen bij een politieactie in Saint-Denis Hasna Ait Boulahcen is, de nicht van de eveneens omgekomen planner van de aanslagen Abdelhamid Abaaoud. De politie meldt vrijdag dat zij zichzelf, in tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, niet heeft opgeblazen.

Bij de actie in Saint-Denis zijn in totaal drie mensen omgekomen. Vrijdag werden tussen het puin de resten van nog een lichaam aangetroffen. De Franse aanklager wilde niet ingaan op de identiteit van de persoon. Volgens AFP zou het om een vrouw gaan.

Een bron meldt vrijdag aan persbureau AFP dat  een tweede terrorist die zichzelf opblies bij de aanslagen in Parijs via Griekenland Europa is binnengekomen.