Er is een derde dode aangetroffen na de politieactie in het Franse Saint-Denis.

Dat meldt het Franse parket vrijdag.

Volgens AFP gaat om een vrouw maar de Franse aanklager wil niets zeggen over de identiteit van het lichaam. Het stoffelijk overschot werd gevonden tussen het puin van het pand. 

Na de omgekomen planner van de aanslagen Abdelhamid Abaaoud en zijn nicht, Hasna Ait Boulahcen, die zichzelf opblies is dit het derde dodelijke slachtoffer na de politieactie in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, op woensdag.

Verdachten

Na een urenlange politieactie werden er uiteindelijk acht verdachten opgepakt. De Franse aanklager gaf al eerder aan dat er zeker twee mensen waren omgekomen bij de actie in Saint-Denis en mogelijk meer.

Het is niet bekend of het om een verdachte gaat of om een inwoner van het pand.

De Marokkaanse inlichtingendiensten hebben Franse collega's getipt over de verblijfplaats van de terroristen. Dit meldt de Franse nieuwszender France Info vrijdag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, sprak donderdag van een niet Europees land dat de politie op het spoor van de terreurverdachten zette.

Franse media meldden dat de Marokkanen hun Franse collega's erop hebben gewezen dat ze Abdelhamid Abaaoud zouden kunnen vinden via diens nicht Hasna Air Boulahcen. Zij was de Franse politie al opgevallen door een drugszaak. De Fransen hebben de Marokkaanse raad ter harte genomen en kwamen door haar af te luisteren in het centrum van Saint-Denis terecht. Zij is daar woensdagmorgen ook om het leven gekomen.

De Marokkaanse koning Mohammed VI brengt vrijdag in Parijs een bezoek aan president François Hollande.

Kogels

Abaaoud (28) kwam om het leven door "kogels en scherven", aldus de Franse aanklager. Hij werd door de politie in het bestormde pand gevonden, zijn lichaam was "doorzeefd met kogels". Toch wordt niet uitgesloten dat hij zichzelf heeft opgeblazen.

De andere dode, een vrouw, kwam zeker om het leven door zichzelf op te blazen. De vrouw, Aitboulahcen, is een nicht van Abaaoud.

Abdeslam

Twee verdachten die maandag in België werden aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs hebben bekend dat ze Salah Abdeslam vrijdagnacht in Parijs hebben opgehaald.

Abdeslam is een van de vermoedelijke daders van de aanslagen en wordt internationaal gezocht. Mogelijk bevindt hij zich in Brussel, waar hij vandaan komt.

De twee verdachten, de 27-jarige Mohammed A. en Hamza A. (21), werden maandag opgepakt en moesten vrijdag voor de rechter komen. Hun advocaten hebben niet om hun vrijlating gevraagd.

Het tweetal ontkent iets met de aanslagen van doen te hebben gehad. Later op de dag wordt besloten of ze in de cel blijven.

Video: Derde dode na Saint-Denis

Brussel

De Brusselse politie pakte donderdag op negen verschillende locaties in de stad negen mensen op. Twee arrestaties hielden direct verband met de aanslagen in Parijs.

De zeven andere hadden te maken met een ouder onderzoek naar de Belgische Syriëganger Hadfi Bilal, die zichzelf vrijdagavond opblies bij het Stade de France in Parijs.

Het federaal parket laat vrijdag weten dat zes van de zeven na verhoor zijn vrijgelaten. Het voorarrest van de zevende is vooralsnog met 24 uur verlengd. Het parket wil daar verder niets over kwijt.