Het is niet duidelijk of de voortvluchtige Salah Abdeslam, die medeverantwoordelijk wordt gehouden voor het plegen van de aanslagen in Parijs, in Frankrijk of België is. 

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls donderdag, meldt Reuters

Abdeslam wist te ontkomen na de aanslagen op vrijdagavond, waarbij 129 mensen om het leven kwamen. Hij wordt internationaal gezocht.

Zaterdag zou hij naar België zijn gevlucht. Hij kon de grens oversteken, omdat toen nog niet duidelijk was dat hij iets met de aanslagen te maken had.

Uiteindelijk zou hij zijn afgezet in Brussel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Mogelijk bevindt hij zich nog in België, maar volgens Valls kan dat ook Frankrijk zijn. 

Chauffeur

Abdeslam zou een van de chauffeurs zijn geweest tijdens de aanslagen. Zijn broer, Brahim Abdeslam, heeft zichzelf opgeblazen op een terras. Mogelijk is ook een andere dader voortvluchtig. 

De Franse autoriteiten zijn wel succesvol geweest in het opsporen van de vermoedelijke planner van de aanslagen, Abdelhamid Abaaoud. Hij is woensdag doodgeschoten tijdens een politieactie in de Parijse voorstad Saint-Denis.