Alle wedstrijden in de Premier League worden komend weekeinde voorafgegaan aan La Marseillaise, het Franse volkslied.

Dat werd donderdag bekend. Het betekent een eerbetoon naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van vrijdag. In de Premier League bezitten 72 spelers de Franse nationaliteit.

Voorzitter Richard Scudamore liet weten dat alle clubs over het besluit zijn ingelicht en dat er in alle stadions sprake is van de nodige beveiliging.

"We zijn allemaal enorm geschokt en bedroefd'', aldus Scudamore. "Dit was een aanval op mensen die genoten van dingen die ze in hun vrije tijd doen, zoals het bezoeken van een café, een concert of een voetbalwedstrijd. Dat is een extra reden om dit statement bij het voetbal te maken.''

Vrijdag kwamen 129 mensen om in Parijs bij terroristische aanslagen. Ook bij het Stade de France, waar op dat moment Frankrijk-Duitsland werd gespeeld, vonden enkele explosies plaats.

Waakzaam

Als gevolg van de aanslagen zijn de veiligheidsdiensten extra waakzaam. Dinsdag gingen de oefenduels Duitsland-Nederland en België-Spanje niet door vanwege terreurdreiging.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk op Wembley ging wel door. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden, de Fanse hymne werd meegezongen en het stadion was verlicht in de kleuren van de Franse vlag.

Video: Marseillaise klinkt in Wembley stadion