De afgelasting van het oefenduel Duitsland-Nederland wegens terreurdreiging heeft volgens bondscoach Danny Blind een behoorlijke invloed op de selectie van Oranje.

Na de aanslagen van vrijdag in Parijs had de wedstrijd in Hannover al een speciale betekenis, maar die ging dinsdag op het laatste moment niet door op last van de Duitse veiligheidsdiensten.

"De Duitse autoriteiten hebben heel professioneel werk geleverd", zegt Blind woensdag tegen het AD. "Maar je merkt hoe dan ook de impact die alles heeft op spelers."

"De onzekerheid, de gespannen sfeer in de bus, het heeft erin gehakt. En dat is heel menselijk lijkt me. Je wordt allemaal even heel klein als dit gebeurt.''

De spelers van Duitsland en Nederland werden onder politiebegeleiding teruggebracht naar het hotel en konden later veilig terug naar huis.

Communicatie

Volgens Blind is onderlinge communicatie momenteel heel belangrijk. "Ik heb gisteravond met veel mensen gepraat. Met spelers, staf en ook met mijn Duitse collega Joachim Löw."

"De toon van die gesprekken is steeds dezelfde: waar zijn we in beland en welke stelling neem je in? Alles zal doorgang moeten blijven vinden, maar in hoeverre dat kan is de vraag.''

Sinds de aanslagen in Parijs, waarbij vrijdag 129 mensen omkwamen, zijn veiligheidsdiensten wereldwijd extra waakzaam. Het oefenduel tussen België en Spanje, dat eveneens voor dinsdag gepland stond, werd ook afgelast.