Alle wedstrijden die volgende week staan gepland in de Champions League en de Europa League gaan ondanks de recente aanslagen in Parijs gewoon door.

Dat liet de UEFA woensdag weten aan de BBC. ''UEFA werkt nauw samen met alle thuisspelende clubs en de lokale autoriteiten, om zeker te zijn dat de veiligheid wordt gegarandeerd", aldus de Europese voetbalbond.

"We hebben geen aanbevelingen gedaan wat betreft de fans van uitspelende clubs. Dat moeten de autoriteiten die daarover gaan zelf bepalen."

Vrijdag bliezen zelfmoordterroristen zich op bij het Stade de France, waar Frankrijk tegen Duitsland speelde.

Daarnaast werden de oefeninterlands België-Spanje en Duitsland-Nederland afgelast wegens terreurdreiging. Bij veel andere sportevenementen werden extra maatregelen genomen.

PSV

PSV neemt het woensdag 25 november op Old Trafford in het voorlaatste groepsduel van de Champions League op tegen Manchester United. De Eindhovenaren maken nog kans op de volgende ronde in het miljoenenbal.

Donderdag 26 november komen drie Nederlandse clubs in actie in de Europa League. Ajax gaat op bezoek bij Celtic, AZ speelt thuis tegen Partizan Belgrado en FC Groningen neemt het in Frankrijk op tegen Olympique Marseille.

In Frankrijk zijn voorlopig geen uitsupporters welkom. De aanhang van FC Groningen reist zodoende niet af naar Marseille.

België

Ook bij de wedstrijden in de Belgische competitie worden de veiligheidsmaatregelen komend weekend opgeschroefd. Zo mogen rugzakken en tassen niet mee naar binnen.

Daarnaast zullen 'ongeoorloofde voorwerpen' zoals vuurwerk onmiddellijk in beslag worden genomen en mensen worden extra gecontroleerd. "Uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen zal er in alle stadions een minuut stilte worden gehouden vóór de aftrap", aldus de Pro League.

De supporters wordt aangeraden om op tijd naar het stadion te gaan vanwege de extra controles. Veel spullen meenemen is onverstandig; er zullen geen lockers staan om ze in te leggen.