Franse gevechtsvliegtuigen hebben dinsdag bombardementen uitgevoerd op doelwitten van Islamitische Staat (IS) in Syrië.

Dat zegt de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian.

Tien gevechtsvliegtuigen hebben de bombardementen uitgevoerd. De aanvallen zijn uitgevoerd op doelwitten in de Syrische stad Raqqa. De stad wordt gezien als de 'hoofdstad' van IS.

Le Drian bezwoer dat Frankrijk de campagne tegen de terreurgroep in de komende dagen zal intensiveren. Hij voegde eraan toe dat hij gelooft dat Ruslands positie verschuift sinds de bevestiging dat een vliegtuig met Russische toeristen afgelopen maand is opgeblazen door Islamitische Staat.

"Rusland is aan het verschuiven want vandaag hebben Russische kruisraketten Raqqa geraakt. Misschien dat een grote coalitie met Rusland mogelijk is, gezien de recente ontwikkelingen'', zei hij, verwijzend naar de oproep van president Hollande om een grote coalitie tegen IS te vormen.

Animatie: in60seconds.nl

Vergelding

Het is de derde keer in korte tijd dat Frankrijk bombardementen uitvoert op IS-doelwitten. Zondag vielen twintig gevechtsvliegtuigen ook Raqqa aan. Een dag later werd de stad weer aangevallen.

De aanvallen worden gezien als vergelding voor de aanslagen in Parijs van 13 november. IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dodelijkste aanslagen die Frankrijk ooit troffen.