Frankrijk zegt te zoeken naar een tweede voortvluchtige verdachte die direct betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen in Parijs. 

Dat meldt AP dinsdag.

Drie functionarissen verklaarden tegenover het Amerikaanse persbureau dat uit een analyse van de aanslagen is gebleken dat naast de voortvluchtige Salah Abdeslam nog een dader niet is gevonden. Deze dader wordt daarom nog gezocht. 

"Drie mannen zaten in de zwarte Seat die is gebruikt bij de schietpartijen op de terrassen van bars en restaurants", aldus een gerechtelijke bron.

Eerder werd al bekend dat de internationaal gezochte voortvluchtige dader Salah Abdeslam door twee mannen is afgezet in Brussel. "Abdeslam is opgehaald in Parijs en afgezet in Brussel", stelde een woordvoerder van het Belgische Federale Parket.

Duitsland

Tussen de aanhouding van zeven verdachten dinsdag in het Duitse Alsdorf en de aanslagen in Parijs, is geen direct verband. Dat maakte de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière dinsdag bekend.

"Zoals eerder het geval was, is er minstens één dader voortvluchtig. De zorg bestaat dat deze dader naar de buurlanden vlucht", aldus de bewindsman.

In Alsdorf, niet ver van de grens met Nederland, arresteerden speciale eenheden van de politie dinsdag in totaal zeven mensen. Eerder op de dag verklaarde de politie nog: ''we hebben aanwijzingen gekregen dat een van de gezochten in verband met Parijs zich mogelijkerwijs in ons gebied ophoudt.''

Boulogne

In Boulogne-sur-Mer en langs de snelweg A2 in het Franse Nord-Pas-de-Calais zijn sinds dinsdagmiddag volgens Voix du Nord grootschalige politieoperaties aan de gang. Een wijk in Boulogne zou zijn omsingeld. 

Onduidelijk is vooralsnog of er arrestaties zijn verricht. Wel zou er sprake zijn geweest van een achtervolging. 

Telefoon

CNN meldt dat de Franse politie een telefoon heeft gevonden die gebruikt zou zijn door een van de daders van de aanslagen in Parijs. De telefoon bevatte een bericht met de tekst; 'ok, we zijn er klaar voor'.

Alles over de aanslagen in Parijs