Een 16-jarige Rotterdammer is zondagavond aangehouden op verdenking van het versturen van dreigtweets over een vlucht van Air France. Het vliegtuig bleef vanwege de dreigementen zaterdag uren aan de grond staan.

Dat heeft de politie Rotterdam dinsdag gemeld.

Zaterdag verschenen op Twitter enkele berichten over vlucht AF1741 van Air France. In de berichten werd onder meer gemeld dat op deze vlucht iets zou gaan gebeuren. Er werd een link gelegd met de aanslagen in Parijs vrijdagavond.

De koninklijke marechaussee besloot voor alle zekerheid het vliegtuig aan de grond te houden en grondig te doorzoeken. Ook werd een deel van de luchthaven Schiphol ontruimd. Na een grondig onderzoek mocht het vliegtuig alsnog vertrekken.

Kwajongensstreek

De berichten op Twitter bleken vanaf verschillende accounts verstuurd te zijn. Eén van deze accounts was te herleiden naar een Nederlandse gebruiker, een 16-jarige Rotterdammer. Hij is zondagavond aangehouden en in verzekering gesteld.

In de woning van de jongen zijn een aantal computers en een telefoon in beslag genomen. De politie houdt rekening met het feit dat het zou kunnen gaan om een "kwajongensstreek" maar doet nader onderzoek. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.