De bondscoaches Vicente del Bosque (Spanje) en Marc Wilmots (België) hebben er begrip voor dat het oefenduel van dinsdagavond tussen beide landen is afgelast wegens de terreurdreiging.

"We weten de precieze reden niet, maar de autoriteiten hebben dit vast en zeker niet zomaar besloten", laat Del Bosque weten in verschillende Spaanse media.

Het oefenduel tussen beide landen zou worden afgewerkt in Brussel. De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion, waar ruimte is voor bijna 50.000 supporters, was volledig uitverkocht.

Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat Abdeslam Salah, de terrorist die nog voortvluchtig is na de aanslagen in Parijs van vrijdag, een aanslag heeft gepland. De Belgische federale politie heeft een nieuw opsporingsbericht verspreid om Salah te kunnen arresteren.

"De spelers zijn er rustig onder. Ze hadden graag gespeeld, nu willen we zo snel mogelijk naar Madrid", aldus Del Bosque.

"Niemand is hier blij mee, want wij zijn sporters en willen de mensen vermaken. Maar uiteraard hebben we hier begrip voor. De Belgische regering kan de veiligheid van ons en van de toeschouwers niet garanderen."

Staatsveiligheid

Bondscoach Wilmots van België kan ook leven met de beslissing om de wedstrijd te schrappen. "De politie en de staatsveiligheid zijn beter geïnformeerd dan ik", vertelt hij aan Sporza.

"Een mensenleven is me ook veel meer waard dan een voetbalwedstrijd. Er zijn al duizenden wedstrijden gespeeld. Een meer of minder zal niks uitmaken", vervolgt Wilmots.

"Voetbal moet een feest zijn en voetbal moet een feest blijven. Als we niet zeker zijn dat het een feest zal worden, begrijp ik dat mensen anders beslissen."