Het EK voetbal van volgend jaar wordt ondanks de recente aanslagen in Parijs gewoon in Frankrijk gehouden, zo meldt de UEFA maandag.

''De loting gaat gewoon door op 12 december in het Palais des Congres in Parijs en het eindtoernooi wordt in Frankrijk gespeeld van 10 juni tot en met 10 juli'', aldus de Europese voetbalbond.

De UEFA voelde zich genoodzaakt met een verklaring na de dramatische gebeurtenissen van vrijdag. Daarbij kwamen 129 mensen om het leven.

''Veiligheid en beveiliging staan centraal in onze plannen voor de organisatie'', aldus de UEFA. ''Hoewel er geen reden is om aan te nemen dat EURO 2016 het doel van aanvallen zal zijn, is er vanaf het begin al rekening gehouden met het gevaar van terroristische aanslagen.''

De Europese voetbalbond laat weten dat er al lange tijd werk wordt verricht. "We werken al drie jaar samen met alle relevante autoriteiten om een mechanisme te ontwikkelen dat de veiligheid van het toernooi kan waarborgen."

"We hebben er vertrouwen in dat de noodzakelijke stappen zullen worden genomen om te zorgen dat dat voor alle betrokkenen zal gelden.''

Zorgen

Eerder uitte de Franse voetbalbond bij monde van voorzitter Noël Le Graët nog zorgen over de veiligheid rondom het eindtoernooi in 2016.

''We hebben gezien dat terroristen ieder moment kunnen toeslaan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Onze zorgen worden alleen maar groter'', zei de preses zaterdag.

Jacques Lambert, het hoofd van het organiserend comité, was een andere mening toegedaan. "Je afvragen of EURO 2016 moet worden afgeblazen is precies wat de terroristen willen'', zei hij. Wel had hij laten weten dat het dreigingsniveau was opgeschaald.

De oefenwedstrijd tussen Engeland en Frankrijk van dinsdag in Londen gaat ook door. Dat werd eerder al besloten na overleg tussen de Engelse en Franse voetbalbond.