Bij de aanslagen in Parijs is vrijdag een oud-studente van Avans Hogeschool in Breda omgekomen. De 23-jarige vrouw, Marie Lausch, was sinds afgelopen zomer afgestudeerd bij de Avans School of International Studies. Daarna verhuisde ze terug naar Parijs.

Dat laat Avans Hogeschool maandag weten in zijn magazine Punt

Lausch kwam om het leven bij de aanslag op concertzaal Bataclan. Ze woonde daar het concert van de Eagles of Death Metal bij. Ook haar 22-jarige vriend, Mathias Dymarski, is onder de slachtoffers. 

Avans laat weten zondag op de hoogte te zijn gebracht van Lausch' overlijden. Docenten zijn maandag bij elkaar gekomen om hun verdriet te delen. "Van sommige studenten hoor je de naam en zie je er meteen een gezicht bij. Marie was zo’n student", zegt een van de docenten in het magazine.

Herdenking

Studenten van de Avans School of International Studies komen maandagavond om 19.00 samen tijdens een herdenkingsbijeenkomst op de Grote Markt in Breda. Een uur eerder, om 18.00 uur, start bij het Stadhuis een algehele herdenking van de slachtoffers. Dan spreekt ook burgemeester Depla, zoals hij tegen 12.00 uur in het stadskantoor al sprak.

Marie Lausch en haar vriend Mathias Dymarski waren afkomstig uit het Franse Metz. In Frankrijk werd al stilgestaan bij de dood van beide jonge mensen. Onder meer bij de bijeenkomst Com'in Lyon hield een groep een minuut stilte, zoals te zien is op een video.

Bekijk video:

Een foto van het verliefde koppel werd de afgelopen dagen al duizenden keren geretweet en gedeeld via social media.

Alles over de aanslagen in Parijs in ons dossier