De politieactie in het Belgische Molenbeek was gericht op Salah Abdeslam, de man die voortvluchtig is na de aanslagen in Parijs.

Dat meldt het Belgische parket tegen NU.nl

De actie is inmiddels beëindigd en er zijn er geen arrestaties verricht. Abdeslam. was niet op de locatie aanwezig.

Even na 13.00 uur waren er kleine explosies te horen in de Delaunoystraat in Molenbeek waar de actie plaatsvond. Waarschijnljik ging het om een gecontroleerde ontploffing. De politie viel kort hierna een huis binnen. Via het dakraam gingen drie agenten het huis binnen, maar werd er niemand aangehouden.

Explosievenopruimingsdienst 

De politiediensten waren massaal uitgerukt, evenals de brandweer en ambulances. Ook de explosievenopruimingsdienst DOVO is ter plaatse.

De politie vroeg de pers met klem om ''geen live beelden te verspreiden van de politieactie in Molenbeek om tactische redenen en ieders veiligheid''.

Video: Politieactie in Molenbeek

Politie doorzoekt huizen in Molenbeek
Politie doorzoekt huizen in Molenbeek

Salah

De 26-jarige Abdeslam ontkwam vrijdag na het bloedbad in Parijs. Hij is geboren in Brussel.

Hij is de broer van één van de aanslagplegers die vrijdagavond omkwamen. De broers woonden in België en hebben volgens Franse media ook de Franse nationaliteit. Een derde broer zit vast in België, maar het is niet duidelijk of hij betrokken was bij de aanslagen.

Volgens De Standaard zijn in Molenbeek en Brussel sinds zaterdagochtend zeven mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Daarvan zijn er inmiddels vijf vrijgelaten. De andere twee worden officieel verdacht van terrorisme. 

Locatie politie-inval Molenbeek

Auto

Een auto met daarin Abdeslam, zou door de Franse politie zaterdag aan de kant zijn gezet. De verdachte werd volgens Belgische en Franse media niet aangehouden en mocht zijn reis vervolgen.

De wagen met Abdeslam en twee andere mannen zou zijn gecontroleerd door de politie bij het Noord-Franse Cambrai. De mannen kondern doorrijden omdat nog niet duidelijk was dat ze iets te maken hadden met de aanslagen.

Invallen

De Franse politie heeft in de nacht van zondag op maandag 168 invallen gedaan in het kader van de afgekondigde noodtoestand, zei de Franse premier Manuel Valls maandag. 

In Toulouse werden zeker drie mensen aangehouden. Bij de invallen werden ook wapens in beslag genomen. Er zijn 104 mensen onder huisarrest geplaatst. 23 personen zijn opgepakt en 31 wapens zijn in beslag genomen

Bij de aanslagen in Parijs zijn 129 mensen omgekomen en zeker 349 mensen gewonden geraakt.