De terreuraanslagen in Parijs zullen de olympische kandidatuur van de stad voor de Zomerspelen van 2024 niet schaden. Dat zei Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), maandag.

Parijs is een van de gegadigden voor de organisatie van de Zomerspelen van 2024, samen met nog vier andere steden. Ze worden toegewezen in 2017.

''We hebben het over de Olympische Spelen die over negen jaar worden gehouden. Bovendien komt terrorisme over de hele wereld voor, niet alleen in één stad of één land. Dat weten de IOC-leden'', zei Bach.

''Terreur gaat niet alleen sport aan, maar alle grote evenementen en de hele samenleving. Je kan de terroristen niet hun zin geven. We moeten samen sterk staan, zeker als het aankomt op de Olympische Spelen.''

EK

Frankrijk organiseert volgend jaar al het EK voetbal. Jacques Lambert, het hoofd van het organiserend comité, meldde zaterdag dat het toernooi wat hem betreft gewoon doorgaat.

''Het dreigingsniveau ging omhoog in januari na de aanslagen op onder meer Charlie Hebdo. Het is nu nog hoger. We zullen zorgen dat het toernooi wordt gespeeld in de veiligste omstandigheden.''

Alles over de aanslagen in Parijs in ons dossier