De Franse voetbalbond maakt zich grote zorgen over de veiligheid op het EK van 2016, dat over zeven maanden begint in Frankrijk.

''We hebben gezien dat terroristen ieder moment kunnen toeslaan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Onze zorgen worden alleen maar groter'', zei voorzitter Noël Le Graët.

De preses is vooral bezorgd over de veiligheid van de supporters, vanwege de aanslagen in Parijs van vrijdagavond. Daarbij kwamen zeker 127 mensen om het leven.

De openingswedstrijd en finale van het EK staan gepland in het Stade de France, het stadion in Parijs waar vrijdagavond grote paniek uitbrak na bomexplosies net buiten het stadion. De Duitse ploeg moest de hele nacht in het stadion doorbrengen.

Over vier weken vindt in Parijs al een belangrijk moment in aanloop naar het EK plaats. Het Palais de Congrès vormt dan het decor van de loting voor de groepsindeling.

De oefenwedstrijd tussen Engeland en Frankrijk van dinsdag in Londen gaat ondanks de aanslagen wel door. Dat is besloten na overleg tussen de Engelse en Franse voetbalbond.