Bij alle voetbalinterlands in de komende dagen dragen de spelers rouwbanden en zullen de wedstrijden voor aanvang één minuut stilte in acht nemen. Dat kondigt de UEFA zaterdag aan. 

Ook de Europese bond liet weten ''diep geschokt en bedroefd te zijn door de tragische terreuracties in Parijs.''

Voor zaterdag staan twee play-offs voor het EK van 2016 op de agenda: Zweden - Denemarken in Solna en Oekraïne - Slovenië in Lviv. Deze wedstrijden gaan door, waarbij vooral die in Zweden onder strengere bewaking.

Het doorgaan van de oefeninterland tussen Nederland en Duitslans in Hannover is onzeker. KNVB-directeur Bert van Oostveen overlegt zaterdag met zijn collega van de Duitse bond.

Duitsland speelde vrijdagavond in een vol stadion in Parijs een oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0). Buiten het stadion waren er bomexplosies. 'Die Mannschaft' bracht de nacht van vrijdag op zaterdag door in het Stade de France en kwam zaterdagochtend veilig aan in Duitsland.

IOC

Het Internationaal Olympisch Comité hangt zaterdag de olympische vlag halfstok. Dat zei voorzitter Thomas Bach in een verklaring waarin hij zijn afschuw uitsprak over de terreuraanslagen in Parijs, waarbij volgens de politie zeker 127 mensen zijn omgekomen en 180 gewond geraakt.

''Het IOC veroordeelt deze barbaarse en laffe daden. Dit is niet alleen een aanslag op op het Franse volk en Parijs, maar op de gehele mensheid en alle menselijke en olympische waarden.''

Bach beklemtoonde de verbroederende rol van sport. ''Sport is in staat mensen en gemeenschappen vreedzaam bij elkaar te brengen. Vandaag zeggen we: we zijn allemaal Fransen.''