KNVB-directeur Bert van Oostveen overlegt zaterdag met zijn collega bij de Duitse voetbalbond of de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland doorgaat. De interland staat dinsdag in Hannover op het programma.

Dat meldt de KNVB zaterdag in een persbericht.

Vanwege de betrokkenheid van het Duitse elftal, dat vrijdag in Parijs tegen Frankrijk speelde, wordt bekeken wat de consequenties zijn voor de wedstrijd in Hannover.

'Die Mannschaft' kwam zaterdagochtend veilig aan in Duitsland nadat het de nacht van vrijdag op zaterdag had doorgebracht in het Stade de France. De wereldkampioenen wilden na de terreuraanslagen van vrijdag in Parijs niet meer terug naar hun hotel.

De spelers weten nog niet of ze dinsdag willen voetballen tegen Oranje. De Duitse bond heeft ze vrijaf gegeven en zal geen overhaaste beslissing nemen.

Geschokt

De KNVB laat tevens weten dat het diep geschokt is door de gebeurtenissen van vrijdagavond- en nacht in Parijs. "Deze tragedie is nauwelijks te bevatten. De bond spreekt zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers en leeft mee met Frankrijk, waar de gevolgen van deze terreuraanval het hardst gevoeld worden.''

Het Nederlands elftal verblijft momenteel nog in Wales, waar Oranje vrijdag een oefeninterland afwerkte (3-2 zege).